Östersund

Förhörd om skotten vid Körfältet

Uppdaterad 17:00
Polisen har förhört en 17-årig kille angående skadegörelsen och skottlossningen vid Körfältet i Östersund. Polisen vill inte närmare kommentera 17-åringens inblandning och personen är inte gripen som tidigare uppgifter gjort gällande.

Fortsatt skottlossning
Skadegörelsen och skottlossningen vid Körfältet fortsatte även natten till torsdag. På flera håll har fönsterrutor på byggnader och fordon skjutits sönder. En fönsterruta på ett äldreboende i Reveljgränd är sönderskjuten och även rutorna på flera fordon vid en däckfirma i området.

Tack vare vittnesuppgifter har polisen kunnat gripa en 17-årig kille som just nu förhörs och som misstänks vara en av dem som ligger bakom dåden. Polisen hoppas få fram uppgifter om flera misstänkta.

Vana vid skadegörelse
På körfältet är många vana vid skadegörelse.  Åsa Bäckman, specialpedagog på en särskola för barn med autism möttes av skottskadade fönster när hon kom till jobbet igår.

– Vi trodde det var den vanliga typen av skadegörelse men det var små skotthål den här gången, säger hon till Radio Jämtland. Hon berättar i vissa perioder utsätts flera gånger i veckan.
– På loven blir vi ännu mer utsatta för skadegörelse.

Stängd fritidsgård
Efter att fritidsgården "Arton" stängdes ifjol har boende i området märkt av ökad aktivitet bland ungdomarna.
– De stal cyklar och pissade i barnvagnar, berättar Margareta Adolfsson som har bott på Taptogränd i sju år.

Nyheterna SR Jämtland
nyheter.jamtland@sr.se
063-166030

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista