Östersund

Ger ungdomarna något att göra

Medan fritidsgårdar runt om i Östersund läggs ner har ett bostadsområde tagit saken i egna händer. I Lillsjön arrangeras LAN under lovet och till sommaren anställs ungdomar för att arbeta i bostadsrättsföreningen.

Ungdomarna stannar hemma
Bostadsrättsföreningen i Lillsjön i Östersund har satsat på teknisk utrustning för LAN i deras kvarterslokal. Det för att ungdomar i området ska kunna använda lokalen för att spela dataspel tillsammans.
– Ungdomarna har idag väldigt begränsat med fritidsgårdar och andra möjligheter, säger Johan Hase är en av de som engagerat sig i satsningen.

För ungdomarna är det en smidig lösning.
– Här finns kök och toalett, det går att fixa allt, säger Pontus Helmersson, en av deltagarna på höstlovets LAN.

Sommarjobb minskar klotter
Föreningen försöker satsa mycket på ungdomarna för att få de engagerade i bostadsområdet, bland annat för att minska stök och skadegörelser. Förutom satsningen på kvarterslokalen anställer de varje sommar ett 15-tal ungdomar, som bor i området, som får sommarjobba för föreningen.
– Klotter och dylikt har minskat markant sedan vi började med det här, berättar Emil Falk, vice ordförande i bostadsrättsföreningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista