Åre

Möte om skolbussarna i Järpen

Det blev stundtals heta diskussioner när föräldrar i Järpen mötte kommunens politiker på torsdagskvällen. Efter kommunen tagit till sig kritiken mot att skolbarn får stå i bussen hoppas nu föräldrar på en bättring.

Tidigare i veckan har vi berättat om barnen som själva säger att de får stå i bussen när det är fullt och det har kritiserats starkt av föräldrar.

Igår bjöds det därför in till allmänt möte mellan föräldrar och politiker i Järpen, även länstrafiken var på plats. Föräldern Maria Kjellström är besviken men hoppas nu på en förbättring i frågan.
– Jag har bestämt mig för att tro på vad de säger så får vi se vad som händer på måndag, säger hon till Radio Jämtland.

Många påtalade att den här frågan med skolskjutsen tagits upp redan i januari utan att något hänt. Eva Hellstrand, kommunalråd i Åre, sa under mötet att det här är ett problem som dyker upp då och då när skoltrafiken körs i linjetrafik, men hon förutsätter nu en lösning
- Länstrafiken kommer se till att det här fungerar men det kommer att hända fler gånger att saker inte funkar till hundra procent, då får man se till att den informationen kommer fram, säger hon till Radio Jämtland.

Emelie Andersson
emelie.andersson@sr.se
063160600

Tidigare rapportering:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista