Bräcke/Ragunda

Hårdare krav på räddningstjänster

För att få gå med i Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund måste Bräcke och Ragunda först satsa på sina egna räddningstjänster. Förbundets krav är att Ragunda och Bräcke tillsammans ska anställa ytterligare en person. Ragunda måste köpa in eller förnya tre brandbilar och därutöver måste de ha med sig eget kapital in i förbundet. Tanken är att det ska vara samma förutsättningar för alla kommuner i samarbetet.

- Vi välkomnar kraven, vi har ju kämpat i tre, fyra år för att undvika de katastrofala nedskärningar som nuvarande Östra Jämtlands Räddningstjänstförbund har tänkt genomföra, jag tror att vi genom ett samgående får en betydligt bättre standard på räddningstjänsten här, säger Håkan Olofsson, deltidsbrandman i Gällö.

Jörgen Persson, ordförande för räddningstjänsterna i Östra Jämtland säger att det i och med de här kraven inte blir de besparingar som politikerna hade tänkt men han säger samtidigt att kraven är rimliga och att båda kommunerna kommer att jobba för att tillmötesgå kraven så att de kan bli medlemmar i början av nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista