Ragunda Kommun

Struntade i illafarande flicka

En flicka i Ragunda kommun bodde i en lägenhet med ovärdiga förhållanden och saknade kläder. Ragunda kommun slår nu ifrån sig den starka kritiken som kommit från Lässtyrelsen om varför ingen ingripit.

Flickan som bodde hos sin mamma levde under flera år i en lägenhet under förhållanden som gjorde att flickan for illa enligt anmälningar till socialtjänsten från folk i familjens närhet. Och enligt uppgifter till Sveriges Radio Jämtland ska flickan ha fått sova på sopsäckar stoppade med kläder. Och det hände att hon inte fick tillräckligt med mat.

Länsstyrelsen kräver ett svar från Ragunda kommun på varför de inte ingripit. Socialchefen vill inte kommentera fallet, och hänvisar till det sociala utskottet i kommunen som ansvarar för utredningar och bedömningar i sådana här fall. Men Britt Inger Håkansson som är ordförande där säger att hon känner inte igen uppgifterna.

- Vi har inte sett något sådant. Då skulle vi ha gjort något åt det. Men det är inget sådant som upptäckts. Jag vet ju att personal har varit dit och vi har haft en socialsekreterare som har haft hand om detta, säger Britt Inger Håkansson.

Flickan och mamman bor inte kvar i kommunen längre och om en månad ska kommunen ha svarat på Länsstyrelsens kritik.

nyheter.jamtland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista