ÖSTERSUND

Copperhills konkursbo fördelat

De drygt 200 företag som har krav på konkursade lyxhotellet Copperhill i Åre tvingas nöja sig med att få igen drygt en fjärdedel av fordringarna. Det fastslog Östersunds tingsrätt på torsdagen. 

Bolaget som tidigare drev lyxhotellet Copperhill i Åre har skulder på nästan 90 miljoner kronor till 252 leverantörer och byggare. Av dem är nästan 150 företag härifrån länet.

Men stora delar av den summan kommer företagarna aldrig att få se.

Totalt kommer de att gå miste om cirka 65 miljoner kronor - Östersunds tingsrätt fastslog nämligen idag att det konkursade bolaget bara behöver betala drygt en fjärdedel av sina skulder.

En företagare som kommer att gå miste om nästan 70 000 kronor är Gudmund Söderin som driver sitt företag på Frösön. För honom som en lite företagare är det en summa som är kännbar - men tack vare att han fick ett annat större jobb har han klarat sig från konkurs.

Gudmund Söderin är inte förvånad att han går miste om stora delar av pengar. Han menar att det här inte är första gången som det händer i Åre- att leverantörer och byggare inte får betalt när stora byggen som det här går i konkurs - och som småföretagare blir det ett dilemma när man som entreprenör ska lita på de stora jättarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".