jämtlands län

Guld stulet i länet påträffat

Stora mängder tjuvgods har hittats i en bil i Stockholm för några veckor sedan. Troligen är det mesta stulet i Jämtland och Västernorrland.

För den som  fått påhälsning av tjuvar och blivit av med guld och smycken så kan det finnas anledning att höra av sig till polisstationen i Kramfors. Totalt är det över 100 föremål, mest ringar, armband och halsband.  Bland ringarna finns flera vigselringar i herrstorlek.  I en av dem står det graverat: Gunnar och Märta 18/5 1939. Den borde någon känna igen, hoppas Bo Nordqvist.

Tjuvarna kan få tillbaka stöldgodset
Om inga ägare anmäler sig och de misstänkta tjuvarna kan lämna en förklaring som inte är helt orimlig till hur dom fått tag i smyckena, så kan polisen bli tvingad att lämna tillbaka dem.

Men ett par av föremålen är redan identifierade som stulna vid inbrott i Ånge och Jämtland. Det är möjligt att fler av smyckena kommer från det området, tror Bo Nordqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".