LÄNET

Satsning på gång- och cykelvägar

Inget län i landet satsar en så stor andel av väganslaget på cykel- och gångvägar, som vårt län. Det handlar om 25 procent av väganslaget för 2012 till 2021.

Enligt förslaget från Länsstyrelsen får Östersund mest pengar - 28 miljoner kronor.

Vägen från Slandrom till Vallsundsbron får cykel- och gångbana. Men tre och en halv kilometer genom Hara är högre prioriterat liksom en halvmil genom Brunflo.

Krokom får nästan 20 miljoner enligt förslaget och där är det främst vägen mellan Torsta och Ösabacken länsstyrelsen vill satsa på.

Jämtland får i förhållande till antalet mil vägar ett litet anslag. Det är alltså jämförelsevis lite pengar som ska fördelas men en stor andel föreslås användas till gång och cykelvägar.

Den 29 januari ska representanter för länsstyrelserna träffa regeringen, redovisa sin vägplaner och argumentera för sin sak. Jämtland kan få 477 miljoner kronor för åren 2012 till 2021 eller 25 procent mer eller 25 procent mindre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista