Stockholm/Trondheim

Ny flyglinje Östersund-Trondheim

I vinter startar en ny flyglinje mellan Östersund och Trondheim. Det är bolaget Nextjet som startar trafik i anslutning till sin redan existerande linje mellan Bromma och Östersund.

- Det finns underlag för flygningarna sedan SAS lade ner sin direktlinje Stockholm-Arlanda, säger Brian Liddle vid Nextjet till SR Jämtlan.

Från slutet av februrari blir det en avgång i vardera riktningen per dag. Från Trondheim till Östersund på morgonen, för anslutning till Stockholm och en tur i motsatt riktning, på eftermiddagen.

- Vi börjar så men i förlängningen är det intressant att även se på möjligheterna att ansluta vår trafik på Umeå och Luleå till det här och skapa en tvärförbindelse, säger Brian Liddle.

Han säger att Nextjet har expansiva planer för Östersund, där man har en stark basering,vad beträffar maskiner och personal.

- Det är vår näst största basering i landet och vi växer starkt just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista