Östersund / Landstinget

Sparkades efter lustgasfest - idag inleddes förhandlingarna

De fackliga förhandlingarna är nu igång för de landstingsanställda som straffats efter den omtalade personalfesten på brandstationen i Östersund. Obefogade straff säger vissa, men landstinget tillbakavisar kritiken.

Landstinget har i dag suttit i förhandlingar med ombudet till den anställde som fick sparken efter  den omtalade personalfesten på brandstationen i Östersund.

Det var i förra veckan som landstingsledningen tog beslut om disciplinära åtgärder efter personalfesten. Fyra personer ska få skriftliga varningar och en person får sparken.
Röster har höjts om att straffen som delats ut är för hårda och att beslutet kom för snabbt. Men landstingets personalchef Björn Ahlnäs försvarar beslutet.

- Vi gjorde bedömningen att det här är en allvarlig händelse som vi måste reagera på direkt, säger Björn Ahlnäs.

Under dagen har den anställdes ombud suttit i förhandlingar med landstingsledningen. Förhandlingar har också startat om de övriga straff som dömts ut.

Tidigare rapportering:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista