ÖSTERSUND

Fäktning och kampsport i delad lokal

En tömd fritidsgård eller en utrymd brandstation kan bli räddningen för Östersunds fäktningsklubb och Östersunds Budo kai, som återigen står utan träningslokal.

Östersunds kommun meddelade för en tid sedan att de inte får ha kvar sin lokal ute på före detta AMU-centret på Frösön (som behövs till annat).

Detsamma gäller kampsportare inom Östersunds Budo kai som nyttjat samma utrymmen.

- Vi tittar tillsammans på framförallt två möjligheter. Dels lokaler som blir tomma när fritidsgården Dragonen på Körfältet upphör - dels en träningslokal i brandstationen som snart får nya privata ägare, säger Patrik Joelsson, tränare inom Östersunds fäktningsklubb, till SR Jämtland.

Det är andra gången på ett år som fäktningsklubben tvingas jaga ny träningslokal. Den förra som var inrymd i Lövstaskolan på Frösön miste de när skolan totalförstördes av en brand orsakad av en missriktat fyrverkeripjäs förra nyårshelgen. Dessförinnan fick de lämna en träningslokal i gamla Hornsbergsskolan, när den revs för att ge plats för ett nytt äldreboende.

- Allt vi önskar är en lokal med en hyresnivå motsvarande vad alla andra idrottsklubbar får betala, säger Patrik Joelsson.

Han konstaterar att fäktningsklubben bytt träningslokal kanske ett 20-tal gånger sedan början av 80-talet, då han själv var aktiv inom sporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista