Jämtlands län

Bilverkstäder och rörmokare - hett eftertraktade i kylan

Kylan ställer till besvär på flera håll i länet. Bilbärgningen i Åre jobbar för högtryck dygnet runt och väntetiden för bärgning kan vara upp emot 12 timmar. I dag har mellan 40 och 50 bilar stått i kö och väntat på att bärgas. Igenfrusna vattenledningar är ett annat vanligt problem.

- Vi har jobbat dygnet runt nu sen igår morse. Fortsätter kylan hålla på sä här har jag ingen aning om när vi kommer i kapp, säger Micke Johnsson på Årebärgar'n.

Även i Östersund har bärgningsföretagen fullt upp, med dubbelt så många ärenden som i vanliga fall. Följdaktligen får bilverkstäderna mer jobb, även om förfrysta bilar går relativt snabbt att åtgärda. Från Östersund, Krokom och Lit rapporterar verkstäderna att det är främst motorvärmare och batterier som repareras och beställs nya. Även en del fordon för persontransporter kommer in med krånglande dörrar och hissar.

Rörmokarna märker av en ökning av igenfrusna vattenledningar och risken är att sönderfrysningar ökar när temperaturen sedan slår om till mildare väder.

Akutmottagningen i Östersund har dock normal belastning och kommunens värmestuga har få besök idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista