gräfsåsen

Länsåkare vidare i skotertävling

På lördagen inleddes Artic Cat Cup i Östersund, Europas äldsta och största skotercrosstävling. 230 förare från Sverige, Norge och Finland kom till start, varav 40 från länet. Några länsåkare hade vissa framgångar i tävlingarna som fortsätter på söndagen.

I damklassen, som också ingår som premiärtävling i SM, var Johanna Karlsson, Tåsjö SSK, bästa länsförare med 16p vilket gav en åttonde plats i kvalet.

I herrarnas Pro Stock-klass kom länsförarna Pontus Engström, Östersunds SSK och Mattias Karlsson, Tåsjö SSK, på en delad andraplats i kvalet. Blott 15-årige Marcus Johansson, Östersunds SSK, som vann SM i juniorklassen ifjol, slutade på en fin 18:e plats och är också klar för semifinal.

Störst finalspänning blir det i Pro Open-klassen där rutinerade länsföraren Johan Eriksson, Team Walles MK, som vann tävlingen 2001, slutade 4:a. Han ställs bland annat mot 18-årige Petter Nårsa från Moskosel i Norrbotten (3:a), Johan Lidman, Älsbyns MS, (2:a) och regerande mästaren Viktor Stenman från Storuman som körde in som etta och är favorit i söndagens finaler.

De 32 bästa förarna går till semifinaler. Därifrån går de 16 bästa till final. De 8 bästa i semifinalerna går också till Monsterfinalen där de bästa förarna i Pro Stock och Pro Open möter varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".