ÖSTERSUND

Vintersportcentrum hjälper klädtillverkare

Allt fler får upp ögonen för Nationellt Vintersportcentrum vid Mittuniversitetet. Nu senast har en stor svensk klädtillverkare fått hjälp att ta fram nya tävlingskläder för skidåkare.

Kläderna används av flera av de svenska elitåkarna. Vintersportcentrum har gjort de avancerade mätningar av bland annat vindeffekt, svettmängd och värmeutveckling

 - När det gäller utvecklingen av material är det utan tvekan det mest omfattande vi har gjort, säger Mikael Swarén, laboratorieingenjör på Nationellt Vintersportcentrum.

Sture Espwall forskningshandläggare på Institutionen för hälsovetenskap och Nationellt Vintersportcentrum ser mycket positivt på samarbetet.

- Vi är på väg att bli en riktig kunskaps- och kompetensmiljö. Vi har väldigt många aktiva idrottare och faciliteterna håller sådan hög nivå att företag ser ett stort värde i att vara här, säger Sture Espwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".