ÅRE

Skistar förnekar alkoholreklam

Skistar erbjuder en guidad afterskiing tur i backen. Det har ingen koppling till alkohol hävdar företaget. Men frågan är känslig. Under måndagen ändrades texten på hemsidan.

- Syftet är motsatsen till Afterski, det ska vara ett alternativ till dem som vill åka skidor tillsammans och inte gå till ett skränigt ställe på Afterski, säger Jonas Fagergren, ansvarig för Skistar Experience där Afterskiingturen ingår.

Trots namnvalet är företaget mån om att turen inte ska ha något med alkohol att göra men det är uppenbart känsligt för Skistar som under dagen ändrat text och information om turen på hemsidan.

Intill en mysbild med vindrickning vid brasan stod det för några timmar sedan bland annat att citat: "Självklart avslutar vi vid ett bokat bord på Afterskin". Nu står det citat: "Detta är ett alternativ till vanlig afterski där vi istället lägger fokus på skidåkning och gemenskap!"

Nu tonas alltså bilden om afterski och kopplingen till alkohol ned och på frågan om gästerna överhuvudtaget tillåts dricka säger Jonas Fagerman.

- Svaret är nej, vi tillåter inte att gästen dricker alkohol men vi kan inte sätta stopp för om gästen vill dricka en öl till lunchen men minsta lilla som gästen är påverkad så blir det en avbruten tur för den gästen, säger Jonas Fagerman.

Den guidade turen Afterskiing är en av flera nya guidade arrangemang i Åre den här vintern. På sin hemsida marknadsför företaget den guidade turen som skidåkning mellan utvalda favoritställen i skidområdet där man avnjuter olika Åre-specialiteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".