George Clooney. Foto: Evan Agostini/Scanpix
ÖSTERSUND

Hollywoodkändis till Östersund?

Kommer Hollywoodstjärnan George Clooney till Östersund i slutet av januari? Han spelar huvudrollen i filmen The American, där öppningsscenen ska spelas in i Östersund. Men filmens producent ger fortfarande inga klara besked om Clooney.

Spekulationerna fortsätter. Hollywoodstjärnan George Clooney kanske dyker upp i Östersund i slutet av januari.

Att det italienska filmteamet bakom filmen The American är på plats i Östersund är bekräftat, men SF, Svensk Filmindustri, vill ännu inte berätta om Clooney kommer att medverka i öppningscenen eller inte.

Ber om sponsorpengar
SF har nu skickat en förfrågan till Östersunds kommun om sponsorpengar till filminspelningen, och där skriver SF att öppningsscenen ska spelas in i Östersund. Ett av argumenten för få pengar är att Hollywoodstjärnan George Clooney medverkar.

"Det här kommer att vara en stor inspelning som sätter Östersund ytterligare på den internationella världspressens karta, och det kommer att betyda nya arbetstillfällen för Östersund", skriver SF i sitt brev - men ingen ansvarig vill ge klart besked om Clooney själv kommer hit eller inte.

Stor säkerhet
En vanlig policy när filmbolag spelar in filmer med stora filmstjärnor är att inte på förhand berätta om stjärnorna kommer, som en säkerhetsåtgärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista