Ytterhogdal

Polisen anmäls för stöld

Polisen gjorde ett felaktigt beslag av vad de trodde var ett stort stöldgods. När godset senare återlämnades, och misstankarna lagts ned, fattades delar för tiotusentals kronor. Nu anmäls polisen av ägaren till godset.

I november beslagtog polisen fem fabriksnya snöskotrar som de misstänkte var stulna. Men det visade sig att skotrarna inte var stulna och de lämnades tillbaka. Nu hävdar ägarna i sin tur att delar till skotrarna, för tiotusentals kronor, försvunnit i samband med polisens beslag. En av ägarna till de fem skotrarna, Emil Jonsson, anmäler nu polisen för stöld.

- Jag kommer självklart att polisanmäla att grejor försvunnit, säger Emil Jonsson från Ytterhogdal.

Polisen utreder sig själva
Förundersökningsledare vid polisen Eva Lena Fransson säger till Radio Jämtland att polisen nu kommer att utreda om reservdelar har försvunnit. Under tiden som polisen utredde den misstänkta stölden förvarades skotrarna i en privatägd lokal. Enligt Fransson så är det inte så vanligt att polisen nyttjar privata lokaler för förvaring, men i de fall då det sker så är det ändå polisen som är ytterst ansvarig för godset.

- Polisen ansvarar för allt beslagtaget gods oavsett var det förvaras, säger Eva Lena Fransson.

Jessica Brander
jessica.brander@sr.se
063-160617

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista