föllinge

Skolpojkar med ADHD får mer hjälp

Cederbergsskolan ska samarbeta med Föllingegården för att hjälpa unga pojkar med neuropsykiatriska diagnoser som ADHD och Aspergers syndrom.

Rektorn på Cederbergsskolan Merja Jönsson ser fram emot att skolpersonalen i Föllinge får arbeta nära ungdomar med den här typen av funktionsnedsättning.

Det anrika hälso- och vårdhemmet får nytt liv i mars som behandlingshem för unga pojkar med neuropsykiatriska diagnoser som ADHD och Aspergers syndrom, det har vi berättat tidigare i nyheterna.

Nu är det klart att Cederbergsskolan i Föllinge kommer att inleda ett skolsamarbete med behandlingshemmet, som drivs av företaget Hillegården.

Rektorn i Föllingebygden, Merja Jönsson är mycket nöjd över att skolpersonalen på Cederbergsskolan i Föllinge får möjlighet att arbeta nära ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

- Vi ser mycket fram emot den kompetenshöjning som det innebär att få lära mer om den här problembilden, det är en kvalitetshöjning för vår verksamhet, säger hon till Radio Jämtland.

Undervisningen kommer att ske på Föllingegården och börjar i liten skala denna termin, men rektorn hoppas att man kan utöka samarbetet efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista