Svenstavik

Samhall mister jobb i Svenstavik

Samhall i Svenstavik kommer troligen att mista stora delar av sin tillverkning av elrullstolar när uppdragsgivaren Permobil nu planerar att flytta delar av sin tillverkning till USA.

Samhall poängterar att det här inte betyder någon osäkerhet för Samhalls anställda i Svenstavik. De har full beredskap för att hitta nya uppdrag som kan ersätta bortfallet.

- Vi har hela tiden varit informerade om företagets planer. Vi har haft god tid på oss att förbereda förändringen, säger Åsa Berg, regionchef på Samhall.

För närvarande jobbar cirka 135 personer vid Samhall i Svenstavik. De nya uppdragen kommer i första hand att finnas dels inom servicesektorn, dels i bemannade lösningar i andra företag.

- Våra medarbetare i Svenstavik har hög kompetens när det gäller kvalitetsmontering, och det vet vi är mycket intressant för andra företag att få del av, säger Åsa Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".