Två hus har förstörts i bränder på bara en månad. I januari brann det på Prästgatan i Östersund och under fredagen brann det på Körfältet.
Östersund

Bränder drabbar försäkringsbolag

Branden på Körfältet i går var den andra stora branden i Östersund under bara en månad. I båda fallen har fastigheterna varit försäkrade hos Länsförsäkringar.

Det eldhärjade huset på Divisionsgränd på Körfältet i Östersund fick omfattande vatten- och brandskador i delar av byggnade. Släckningsarbetet pågick under hela dagen i går och det gick åt mycket vatten som skadat huset.

Den här branden vara den andra stora branden i Östersund på bara en månad. I januari brann det på Prästgatan i centrala Östersund, och även det huset fick omfattande vattenskador.
I båda fallet har fastigheterna varit försäkrade hos Länsförsäkringar, och det här påverkar försäkringsbolaget menar skadechefen Kent Jönsson.

- I det korta perspektivet påverkar det vår personal, sedan får vi en hög skadekostnad, säger Kent Jönsson, skadechef på Länsförsäkringar i Östersund.

Han vill inte ange några belopp och menar att de inte kommer att påverka försäkringspremierna för kunderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".