Funäsdalen

Skoteråkare klarade livet

Den man i 45-års ålder som skadades svårt vid en skoterolycka i Funäsdalen på söndag förmiddag fick allvarliga men inte livshotande skador.

Mannen fördes först med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus men förflyttades sedan till Karolinska för vård där. Orsaken till olyckan är fortfarande oklar men enligt preliminära uppgifter till polisen tappade föraren kontrollen över skotern och for in i ett träd och skadade sig.

Olyckan inträffade på skoterleden mellan Bruksvallarna och Funäsdalen under en organiserad skotertur med guide men enligt arrangören såg inte guiden själva olyckan.

- Förhör med arrangören ska hållas under eftermiddagen idag, berättar Håkan Andersson vid polisen i Sveg.

Arrangören berättar att alla som var med på turen hade gjort ett nykterhetstest innan de for i väg och att alla på turen därmed ska ha varit nyktra. Enligt fjällräddaren Kalle Anell som var insatsledare vid olyckan igår så var förhållandena på leden bra.

- Skoterleden var nypistad och fin, det fanns inget att anmärka på den, säger Kalle Anell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".