frösön

Jobbig arbetssituation på SAS

Arbetsbördan är stor för de 30 anställda på SAS bokningskontor på Frösön och situationen ohållbar. SAS avsikt är att göra sig av med kontoret.

Arbetssituationen för de 30 anställda på SAS bokningskontor på Frösön är ohållbar och arbetsbördan är stor. Deras jobb är hotade och ingen vet vad som vad som kommer att hända när SAS avsikt är att göra sig av med kontoret.

- Det är jobbigt, framförallt den här ovissheten när man inte vet vad som kommer att hända och det gör ju att vissa mår dåligt och tycker att det är jobbigt. Några har redan skaffat annan sysselsättning, börjat jobba eller plugga, medan andra är kvar och kämpar på, säger Per Risne som är platschef på Frösön.

I oktober kom beskedet att SAS vill sälja och göra sig av med kontoret på Frösön. Men än så länge finns inget besked om vad som kommer att hända och många av de anställda känner nu en stor oro inför framtiden.

I höstas var det 48 personer som jobbade på bokningskontoret - nu är det bara 30 kvar. Flera av de anställda har i vinter sagt upp sig på grund av den tuffa arbetssituationen och ovissheten.

För de som jobbar kvar har arbetsbördan vuxit och Per Risne menar att situationen är ohållbar.

- Ja det måste jag säga, det är ohållbart, framförallt för medarbetarna och våra kunder. Och det är väldigt påtagligt att vi är färre personer som jobbar i dag. I takt med att några slutat är det många som på bästa sätt försöker att göra det jobb som de andra gjorde, berättar Per Risne.

I dag kan han inte ge några besked om vad som kommer att hända med bokningskontoret på Frösön, om det kommer att bli kvar eller läggas ned. Han väntar inget besked före maj månad, och möjligen kan det ta ännu längre tid.

- Det finns alltid en förhoppning, för det finns inget beslut i frågan ännu, men däremot finns det också en klart bild att vi ska säljas ut och vad det innebär, om man bedriver verksamheten vidare på orten eller inte, det kan inte jag svara på.