Ingen vardagshatt. Platschefen Stefan Ryckenberg iförd JAS Gripen-hjälm. Foto: Emelie Andersson/SR
ÖSTERSUND

Stororder till Saab Aerotech

Saab Aerotech i Östersund har fått en stororder från Försvarets Materielverk värd 54 miljoner kronor som väntas kunna ge något tiotal nya jobb till orten.

- I och med att ordern är så stor så får den naturligtvis en stor inverkan på verksamheten. Det handlar om mycket pengar. Det innebär direkt är att vi behöver anställa mer folk som jobbar inom det här området, säger platschefen Stefan Ryckenberg.

Ordern från Försvarets maretielverk handlar om mycket avancerade system. Saab Aerotech i Östersund ska leverera skyddskläder, mätinstrument och specialutrustning till fordon som ska skydda mot kemiska, biologiska, nukleära och radiologiska stridsmedel.

- Vi ska ta fram system åt svenska försvarsmakten, för att analysera och skydda soldaterna mot otäckheter, fortsätter Ryckenberg. Beställningen är värd 54 miljoner kronor och är självfallet betydelsefull men inte avgörande för verksamheten.

- Det går bra för oss och det här är en del i det, säger han.

Saab Aerotech har vuxit de senaste åren. I dag är de 220 personer som jobbar i Östersund. Förra året ökade de med 20 personer och just nu söker de 11 nya medarbetare. Några av tjänsterna är en direkt följd av den nya ordern, och expansionen lär fortsätta.

- Planerna är att vi ska öka med ungefär lika många under 2010 som under 2009. Det här är ju ett led i den expansion som vi har här, säger Stefan Ryckenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".