Strömsund

Lovely days för lovlediga i Ström

Strömsunds kommun satsar för andra året på gratis sportlovsaktiviteter. Konceptet kallas "Lovely Days" och grundtanken är att ge alla barn ett urval av aktiviteter på lovet.

Projektledaren Anette Bergqvist berättar:

- Det finns en stor barnfattigdom i Strömsunds kommun, om man räknar procentuellt. Många familjer tar sig inte någonstans på loven, därför är det jätteviktigt att det finns aktiviteter på hemmaplan för de barn som är hemma, så att de har en vettig sysselsättning.

Lovely Days fungerar så att alla de aktiviteter som föreningar i kommunen arrangerar sammanställs och marknadsförs av Anette Bergqvist.

I fjol lockade det så många barn och ungdomar att kommunen nu bestämt sig för att fortsätta. Även under novemberlovet arbetade man på samma sätt för att skapa ett bra lov för kommunens unga.

- Responsen har varit väldigt god, man hör att det pratas mycket om det både inom föreningslivet och bland dem som utnyttjar aktiviteterna, säger Anette Bergqvist till P 4 Jämtland.

Bland de gratisaktiviteter som finns att välja på är bad, handboll och ridning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista