Frisörerna i vårt område är redan fler än det egentligen finns behov av. Foto: Lars Pehrson/Scanpix
Jämtlands län

Överskott på frisörer befaras

Om fem år kommer frisörerna i Jämtlands och Västernorrlands län att vara dubbelt så många som idag. Bland andra branschorganisationen Frisörföretagarna är kritiska och tycker att det utbildas på tok för många nya frisörer.

Det är populärt att bli frisör, och flera nya frisörutbildningar har startats i de båda länen - den senaste i Bräcke i höstas.

Men redan nu är marknaden mättad enligt vissa. Staffan Westman på Frisörföretagarna tycker att beslutsfattarna måste hejda sig:

- Det finns ju inte plats för alla nyutbildade frisörer på marknaden. Felet ligger hos de politiker som beslutar om antalet utbildningsplatser på gymnasieskolan framförallt, säger Staffan Westman till P 4 Jämtland.

På Jämtlands gymnasieförbund som startat frisörutbildningen med tio platser i Bräcke säger Michael Cederberg att man tänker på arbetsmarknaden när nya utbildningar startas, men att just i Bräcke har branschen sagt OK till att nya frisörer utbildas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".