Oro och förståelse bland personalen

I Gäddede arbetar 80 personer med kablagetillverkning och montering av antenner. Det märks en oro för att företagsledningen i framtiden ska satsa i Östersund och att Gäddede förlorar i betydelse.

Det är elektroniktillverkningen som tidigare skedde i Fränsta som företaget flyttat och man ser goda möjligheter att expandera i Östersund där det finns god tillgång på högutbildad personal.

Lennart Sjöberg, en av Gelabs ägare tycker att expansionen känns väldigt bra. Det finns möjlighet filialen på Frösön kan bli permanent och ger bolaget förutsättningar att växa. - Vi känner att vi måste komma närmare marknaden. Det är ett sätt att behålla produktionen här uppe i länet, säger Lennart Sjöberg.


Oro på fabriksgolvet
Alf Rosvall monterar antenner i Gäddede. - Det är väl bra om de inte flyttar alltihop dit, man vet inte hur de tänker, säger han.


Martin Hellgren förstår företagsledningens resonemang. - Ett företag måste hela tiden försöka växa och det är svårt i Frostviken som det ser ut idag, säger han. Det finns inga bostäder ens en gång och då blir det svårt få hit folk.

- Jag tror på Frostviken visst gör jag det. Men det är tufft i glesbygden överlag. Det dras mycket till städer, man vet ju aldrig hur framtiden blir. Man kanske blir tvungen att flytta med tiden.


Ledningen bemöter oron

Men ägaren Lennart Sjöberg tycker inte personalen i Gäddede behöver vara orolig.

- Det finns inga tankar att flytta hela produktionen till Östersund, produktionen ska fortsätta här uppe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista