Östersunds sjukhus. Foto: SR
Jämtlands län

Fortsatt strid om nattersättningen

De centrala förhandlingarna mellan SKL, Vårdförbundet och Kommunal om den borttagna nattersättningen på Östersunds sjukhus slutade i oenighet. Men lokalt vill förbunden fortsätta striden.

Det var i september som nattersättningen på 200 kronor försvann för sjuksköterskor och undersköterskor på Östersunds sjukhus. Sedan dess har det pågått centrala förhandlingar mellan Sveriges kommuner och landsting och fackförbunden Kommunal och Vårdförbundet. I förra veckan avslutades förhandlingarna, men utan någon framgång. Det ser mörkt ut när det gäller att få tillbaka nattersättningen, men de lokala fackförbunden ger inte upp försöket att få tillbaka ersättningen. Vårdförbundet överväger nämligen att på lokal nivå inleda nya förhanlingar.

- De signaler om Landstinget signalerar är inte direkt positiva, men vi ska ta kontakt med dem och få till en träff, säger Kristina Fluur Hedman, vårdförbundets ordförande i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista