Ragunda

Smutskastning bakom avhopp

Ragundas kommunchef Åke Ljusberg hoppade av i går. Han säger att han inte längre kan bidra med en positiv utveckling av kommunen eftersom han är hårt ansatt av politiker från vänstern och allians för Ragunda.

- Det här pågår hela tiden, det är ett chefsförakt vill jag påstå som jag aldrig någonsin har varit med om, säger Åke Ljusberg.

Åke Ljusberg säger att han har lyckats med två av sina personliga mål, att få kommunens ekonomi på fötter och att förbättra för näringslivet. Men det tredje målet, att skapa en positiv bild av Ragunda, lyckas han inte med. Åke Ljusberg menar att det beror på att politiker i vänsterpartiet och allians för Ragunda bara ägnat sig åt smutskastning.

- Det är klart att står det i tidiningen att kommunchefen är anmäld för olika saker, att den nyrekryterade chefen tjänar för mycket och så vidare, då blir det ju ingen speciellt bra bild av kommunen.

men Eija Dibba, vänsterpartist i Ragunda kommunstyrelse, tycker att Åke Ljusberg själv har varit med och skapat det hårda klimatet.

- Han öppnade ju hårt när han kom, han sa att han skulle spara minst 15 miljoner bara under hösten och då avskedadade han två gamla chefer och tyckte att de var för gamla. Och det är klart att när man kommer med sådana budskap så blir det ju naturligtvis också mer press, men det tycker jag ingår i tjänsten, säger Eija Dibba.

Karin Bodén

Tidigare rapportering:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".