Linus Frändevi är en av de som fått jobb när SJ behöver förstärkning. Foto: Pelle Zackrisson/SR
Östersund/Ånge

SJ:s tågkaos ger 80 nya jobb

Tågkaoset som lamslagit Sverige är inte bara av ondo. Nu får ett hundratal personer callcenterjobb när SJ tvingas ta in extrapersonal till sin telefonkundservice i Ånge.

Det är Östersundsbolaget Go Excellent som fått uppdraget av SJ att sköta den extra bemanningen, och hittills har man anställt 81 personer. Sedan några dagar tillbaka går nu dagliga busslaster från Östersund till Ånge och SJ:s kundservice. Linus Frändevi är en av de som glädjs över jobbet.

- De ringde och frågade om jag ville ha jobbet, så då var det bara att haka på. Så är ju livet, saker händer och plötsligt sitter man här.

Men det är ingen långvarig anställning. Det handlar om ett par veckor och sedan är jobbet över, även om Go Excellents operativa chef i Östersund, Yvonne Romild, öppnar för en fortsättning.

- Avtalet med SJ sträcker sig mars ut och vad som händer sedan vet vi inte i dagsläget, men det finns möjlighet till förlängningen, säger Yvonne Romild.

Pelle Zackrisson
063-160600

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista