Tåsjödalen

Hotingbor vill ha en förklaring

Invånare i Hoting/Tåsjödalen är besvikna på landstinget och oroad över vad som händer med sjukvården i bygden. Nu bjuds politiker in för att få en förklaring.

På uppdrag av de boende har föreningen Bygdens framtid i Hoting bjudit in landstingspolitiker och kommunpolitiker i Strömsund till ett möte för att få ett klargörande om sjukvårdens framtid. De boende i Hoting/Tåsjödalen är besvikna på landstinget och oroad över vad som händer med sjukvården i bygden. Till exempel har en läkare sagt upp sig som följd av de hårda besparingarna.

- Folk har tröttnat och vill få igång en dialog. På ett informationsmöte 2008 försäkrade Landstinget att inga förändringar skulle vidtas förän alla fått information, men nu har det ensidigt genomförts mängder av förändringar utan någon som helst dialog, säger Kent Wassdahl på Bygdens framtid.

Föreningen hoppas att man ska få träffa politikerna senast under april månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista