Tvåtusen kronor mer per ko och år

Det skulle mjölkbönderna i Fors, Ragunda, Stugun, Brunflo, Marieby, Frösön, Norderön och Ås församlingar få om regeringen verkställer riksdagens beslut och låter dem ingå i samma stödområde som stordelen av länet.
- Det skulle ge bönderna här 3,8 miljoner kronor mer för mjölken, men indelningen är också viktig för att vi ska hamna i rätt växtodlingszon, säger mjölkbonden John-Erik Johansson i Borglunda. Ikväll har bönderna i området möte med länets riksdagsmän, kommunpolitiker och Milko för att lyfta upp frågan på dagordningen. Det skulle mjölkbönderna i Fors, Ragunda, Stugun, Brunflo, Marieby, Frösön, Norderön och Ås församlingar få om regeringen verkställer riksdagens beslut och låter dem ingå i samma stödområde som stordelen av länet. - Det skulle ge bönderna här 3,8 miljoner kronor mer för mjölken, men indelningen är också viktig för att vi ska hamna i rätt växtodlingszon, säger mjölkbonden John-Erik Johansson i Borglunda. Ikväll har bönderna i området möte med länets riksdagsmän, kommunpolitiker och Milko för att lyfta upp frågan på dagordningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista