Östersund

Minister fick möta besvikelse

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson besökte i dag Östersund och fick frågor om Försäkringskassan nya hårda sjukförsäkringsregler. 

SR Jämtland sammanförde Cristina Husmark Pehrsson med ryggopererade Pernilla Nilsson, som är en av de som drabbats av Försäkringslassans nya hårda regler. I maj kan hon börja arbeta igen, men Försäkringskassan anser att hon ska söka ett annat arbete på deltid redan nu.
Ministern ville inte uttala sig om det enskilda fallet, men var mycket tydlig i vad hon förväntar sig av Försäkringskassan.

- Jag har höga krav och förväntningar på Försäkringslassan. Skulle det vara så fruktanssvärt olyckligt, som i det här fallet, att man inte kan prata tillsammans så är det klart att så får det inte vara, sa Cristina Husmark Pehrsson efter att ha hört om Pernilla Nilsson situation.

- Jag kräver att man ska har en god kontakt med sin handläggare på Försäkringskassan och jag tror att i de fall där saker och ting inte fungerar så ska man, precis som inom sjukvården, kunna få en second opinion, man kanske helt enkelt kan byta handläggare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".