Östersund

Genetech kan komma att räddas

Byggkoncernen Attacus kan komma att köpa det konkurshotade Östersundsföretaget Genetech.

Attacus lämnat i går en så kallad avsiktsförklaring om förvärvet och har nu några dagar på sig att närmare gå igenom Genetechs finanser och förutsättningarna för ett köp, som i så fall kan vara klart redan nu på fredag.

Under rekonstruktion
Genetech, som tillverkar reservelaggregat till bland annat sjukhus och kärnkraftverk, är satt under rekonstruktion. Företaget har skulder, bland annat leverantörsskulder på uppåt 30 miljoner kronor. Men enligt advokat Tom Pripp, som är rekonstruktör av företaget, är det fortsatt god efterfrågan på Genetechs produkter.

- Orsaken till de ekonomiska problemen är de varit inblandade i stora projekt som ofta innebär att man tvingas ligga ute med väldigt mycket pengar, säger Tom Pripp till Sveriges Radio Jämtland.

Han ser stora fördelar med en lösning där Attacus tar över, eftersom de som byggföretag har stor erfarenhet av att verka under sådana förutsättningar och därför har kompetens att tillföra Genetech.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".