Intill gamla Z-hallen spelar några ungdomar från John Bauergymnasiet bandy. De skulle vilja ha en riktig ishall där de skulle kunna träna. Foto: Tommy Johansson
östersund

Idag bestäms var arenan ska ligga

Idag ska kommunfullmäktige i Östersund bestämma sig för var den nya arenan ska byggas.

Arenabygget har varit en långbänk i Östersunds kommun och frågan har stötts och blötts sedan gamla Z-kupolen brann 1989. Efter branden byggdes Z-kupolen som ett provisorium men som fortfarande används - och kritiseras.

Att en ny arena ska byggas är redan klart. Det man ska bestämma idag är var den ska placeras.

Det finns flera alternativ varav några finns i norra utkanten av stan. Majoriteten vill att arenan ska byggas på ett område intill Jämtkraft Arena. En del vill ha arenan på gamla slakteritomten intill Skidstadion. Andra vill ha bygget på andra sida E 45 också vid Skidstadion.

Så förslaget om ett markområde inte så långt därifrån, intill Jämtkraft arena, som väntas bli det man säger "ja" till idag . Campusalternativet har dykt upp som alternativ men som avfärdas av majoriteten.

P4 Jämtland besökte gamla Z-hallen igår och utanför, i en hockeyrink, spelade några ungdomar bandy. De går på John Bauergymnasiet och är samtliga från Östjämtland. Niklas Lindholm från Hammarstrand tycker inte att platsen intill Jämtkraft arena ligger för avsides, som vissa kritiker har hävdat.

- Nej, det är bara en liten promenad upp dit, säger han.

- Det skulle vara ett lyft för hela Jämtland, tycker Dan Jönsson, Kälarne.

Tommy Johansson

tommy.h.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista