Multiarena Stadsdel Norr. Bild: Arenagruppen
ÖSTERSUND

Arenabeslutet skjuts upp

Arenabygget i Östersund skjuts upp. Kommunfullmäktige skulle ta beslut på torsdagen om placeringen, men utredningen återremitterades efter mycket kritik.

Efter nästan tre timmars debatt, med starka viljor från olika håll, beslutade kommunfullmäktige om återremiss av arenautredningen. Under mötet riktades skarp kritik mot utredningen, att den är obegriplig och inte tillräckligt tydlig för att fatta ett beslut kring. Alliansen yrkade därför på en återremittering, och med mer än en tredjedel av rösterna så föll kommunstyrelsens förslag, att ta ett beslut om att bygga arenan på R3 området på Stadsdel norr. Vid votering röstade 37 ledamöter för arenautredningen och 28 ledamöter för återremiss.

På onsdag nästa vecka kommer arenagruppen att träffas för att diskutera utredningen. Frågan om investeringen och placeringen av arenan kommer sedan att tas upp i kommunstyrelsen den 13 april och till sist i kommunfullmäktige den 28 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista