1 av 2
2 av 2
Anna Olsson siktar mot ett liv utanför skidspåren. Foto: Stefan Ubbesen, SR Dalarna
Längdskidor

Skidkarriären över för Anna Olsson

Nu i helgen avslutas Svenska skidspelen i Falun och därmed också årets världscupsäsong för längdskidåkarna. Anna Olsson, Åsarna, säger nu definitivt nej till en fortsatt elitsatsning.

Många har hoppats kunna övertala Anna Olsson, Åsarna, att ändra sig när det gäller en fortsättning på karriären. Bland andra gamle storskidåkaren och expertkommentatorn Torgny Mogren hör till dem som hoppats få följa hennes framfart i spåren även nästa vinter.

Men i en intervju för SR Dalarnas Stefan Ubbesen förklarar Anna Olsson att skidåkningen på yttersta elitnivå nu är över för hennes del.

Anna Olsson har bland annat OS-guld och VM-silver i sprintstafett och många SM-guld på meritlistan. Nu är hon inställd på att ställa om sig till ett liv utanför elitidrotten, med allt vad det kan tänkas innebära - hör mer i intervjun med henne här ovanför...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".