Vancouver/Frösön

Nu siktar Zeb mot skidgymnasiet

- Det känns konstigt, jag har inte fattat det än, säger Zebastian Modin till TT efter loppet där han så överraskande tog paralympiskt brons. Hans nästa etappmål i skidåkningen är skidgymnasiet.

Zebastian Modin från Frösön gör debut i Paralympics och var med i Vancovuer för att se och lära. I stället blev det en överraskande tredjeplats bakom kanadensiska segraren Brian McKeever och ryska tvåan Nikolay Polukhin.

- Det var väldigt oväntat, dels för att jag är så ung och dels för att jag aldrig gått till en semifinal i sprint förut. Det var klassiskt och kort, som passar mig, och jag var i bra form, säger Modin till TT.

I kvalet hade Modin andra bästa tid och var bara fyra sekunder efter flerfaldiga paralympiska guldmedaljören Brian McKeever. I semifinal nummer två var han sedan allra snabbast på tiden 3,50 minuter.

- Jag hade bra skidor och det var bra spår. Just nu känns det bara konstigt, jag har inte fattat det än. Jag vet inte hur jag ska fira det här, säger Modin.

Redan i torsdags visade Modin att det fanns bra skidåkning i benen, då han slutade nia i 10 kilometer klassiskt.

Modin, som nästan är helt blind, började med skidåkning för tre år sedan. Till sin hjälp i spåren har han ledsagaren Albin Ackerot. Efter Paralympics, som slutade på söndagen, vill Modin fortsätta elitsatsa och har till hösten sökt till skidgymnasiet i Östersund.

Därmed har Sverige tagit två bronsmedaljer i Vancouver, det andra kom i lördags med rullstolscurlinglaget.

Sophie Gill/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".