Kommunen säljer "hemliga" huset

Nu säljer Östersunds kommun sitt hyreshus på Södra Gröngatan. Lägenheterna i huset har inte funnits på någon offentlig kölista och det har varit många anhöriga till kommunanställda bland hyresgästerna.

Men att fastigheten nu annonseras ut beror på att kommunen tidigare beslutat att man inte ska äga andra fastigheter än offentliga lokaler.

- Det är bara olyckliga omständigheter som gjort att den här försäljningen dragit ut på tiden, säger Ulf Löfvenberg vid fastighetskontoret till Radio Jämtland.

Enligt Ulf Löfvenberg var det meningen att den aktuella fastigheten skulle annonserats ut till försäljning redan för två år sedan. Men handläggaren drabbades av sjukdom innan anbudsunderlaget hunnit sammanställas.

I enlighet med tidigare beslut har man redan sålt ut många fastigheter som kommunen ägt i bland annat Tandsbyn, Lit och Orrviken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".