1 av 3
Bosse "Bosse Bildoktorn" Andersson höll åskådarna välinformerade om veteranbilarna som passerade Campus. Foto: Agneta Nilsson/SR
2 av 3
Många fina farkoster att titta på när Storsjörallyt tog en sväng förbi Campus Östersund på lördagen. Foto: Agneta Nilsson/SR
3 av 3
Visst var det Goliath han kallade den här, Bosse Bildoktorn? Foto: Agneta Nilsson/SR
Östersund

Veteraner invaderade universitetet

På lördagen invaderade mängder av gamla fina bilar Östersund med omnejd. Det är 40-årsjubilerande Jemtlands Veteranbilklubb som arrangerar Storsjörallyt. I år har tävlingen även tilldelats epitetet Sverigeklassikern av Motorhistoriska riksförbundet.

- Det är inget rally vad gäller hastighet, utan ett visa-upp-rally och ett kunskapsprov med en frågeblankett som ska fyllas i, berättar veteranbilklubbens ordförande Björn Staverfelt.

SR Jämtland träffade honom vid passeringen på Mittuniversitetets Campus i Östersund, där speakern, radio- och TV-kända Bosse Bildoktorn, kärleksfullt beskrev de passerande, gamla "pärlorna".

Starten gick vid Teknikland i Optand och via Campus fortsatte deltagarna till målet på Wången i Alsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".