15 olika läkare på två år - nu har han tröttnat och kräver svar

I två års tid har Kurt Borgén varit sjukskriven efter en olycka.

Under den tiden har han besökt hälsocentralen på Frösön cirka femton gånger och varje gång har han fått träffa olika läkare.  Det ger en oerhört dålig vård som kräver stora resurser anser Kurt Borgén.

Varje gång Kurt Borgén träffar en stafettläkare måste han berätta om följderna efter olyckan och det tar sin tid, tid som skulle kunna utnyttjas bättre, anser Kurt. Nu har han skrivit ett öppet brev till Landstingsfullmäktige, ett mycket kritiskt brev, som han hoppas ska väcka politikerna som har ansvar för vården.

Enligt landstingsrådet Maidie Wiklund är det otroligt olyckligt att landstinget inte har möjlighet att anställa fast personal.

- Vi gör allt vi kan för att rekrytera och då vet vi att de som en kommer till länet har lättare att stanna, säger hon till Radio Jämtland.

Ett exempel, enligt Maide Wiklund, är att att man utökat platserna för utbildning av distriktsläkare inom landstinget och att man anställt 10-15 fler specialisttjänstgörande distrikstläkare än tidigare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".