Arbetsmiljöproblem tas visst på allvar, säger Renström

Skyddsombudet och personal på hälsocentralen i Strömsund tycker inte att deras ledning tar arbetsmiljöproblemen på allvar.
Arbetsmiljöinspektionen tycker att det är allvarligt om en anmälan inte behandlas seriöst.
Men förvaltningschefen Tommy Rehnström menar att det faktum att Landstingshälsan fått i uppdrag att utreda förhållandena och föreslå vad man ska göra åt dom betyder att man tar det på allvar.

Den allvarligaste delen av arbetsmiljöproblemen i Strömsund är ledningen, säger personalen. En chef har sagt upp en annan chef utan anledning, tycker de. Och den som är högsta chef är inte där.
Men närheten är det viktigaste i ledarskapet menar bland andra personalen på psykosociala enheten. Och det tycker Tommy Rehnström också.
– Det är självklart så att man måste vara närvarande och ha en dialog med sina närmaste medarbetare, det är givetvis ett krav från min sida också, säger han.
Men dialogen brister, tycker personalen och den kritiken riktas mot de flesta nivåer. Förvaltningsledningen, till exempel, lyssnar inte på personalen och bryr sig inte om vad den anser och vad den vill, säger några till Radio Jämtland.
Och Johnny Jonasson på Arbetsmiljöinspektionen tycker att informationen verkar dålig och att dialogen knappt existerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".