Bräcke leder kampanj mot rasism

Idag avslutar Strömsunds kommun kampanjåret mot rasism och överlämnar budkavlen till Bräcke som får axla ansvaret under 2002.
Själva överlämnandet sker i Tåsjö Kyrka i eftermiddag. Strömsund har engagerat flera frivilliga organisationer under sin kampanj mot rasism. Föreläsningar och seminarier har riktats mot såväl skolungdomar som kommunpolitiker och allmänheten. Men det är svårt att säga om det gett några resultat, säger Gudrun Hansson som varit kampanjledare i Strömsund under året som gått. Det finns ingen mätbar statistik över rasistiska aktiviteter, menar hon. Kerstin Wallin, kommunalråd i Bräcke, tar i eftermiddag över stafettpinnen för att driva kampanjen vidare under 2002. Den 6 februari ska en kampanjgrupp bildas som ska sätta ihop ett program som ska genomföras. På frågan om det verkligen behövs ett speciellt år för att arbeta mot rasism säger Kerstin Wallin att det kan behövas för att extra uppmärksamma frågorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista