Bestämt nej till operation av hörselskadade barn

Landstingsledningen och den ansvariga sjukhuschefen blir allt mer bestämda. Fyraåringarna Agnes Persson och Elias Dillner ska inte få operationen som gör att de kan höra på båda öronen.

I ett pressmeddelande från landstinget markerar dom som bestämmer mycket tydligt att dom inte tänker ändra sig och ge barnen mer hjälp.

Carsten Dencker som är den ansvariga chefen på Östersunds sjukhus säger att det inte är säkert att han skulle välja att ge barnen implantat även om politikerna skulle skjuta till de pengar som behövs. I sådana fall kanske det är mer motiverat att använda pengarna till andra patienter.

Landstingsstyrelsens ordförande Maidie Wiklund säger att det inte kan vara så att massmedia, politiker eller allmänheten är dom som ska göra prioriteringarna i vården.

Moderaten Pär Jönsson är däremot upprörd över landstingsledningens beslut och över att Jämtlands län nu får en negativ klang i hela landet.

I länet läggs det årligen ned miljontals kronor på att få folk från övriga delar av länet att flytta hit. Som exempel har inflyttarservice i Östersund en budget på 590.000 kronor i år, Bräcke kommun lägger ned 400.000 kronor i år på att locka nya invånare och Härjedalen satsar 300.000 kronor per år. Nu ifrågasätter Pär Jönsson hur representanter från länet i fortsättningen ska kunna göra reklam för Jämtland som barnvänligt och ett bra ställe att växa upp på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".