Strömsund

Barnfamilj flydde ur brinnande hus

En familj i Strömsund fick ett skräckartat uppvaknande under morgontimmarna på tisdagen. Vid 4.30-tiden upptäckte de att det brann i deras villa. Två tonåringar låg och sov på övervåningen och det var några skräckens minuter innan alla tog sig ut ur huset.

Det brann kraftigt i hallen och trapphuset på nedervåningen och det var stor dramatik innan man säkerställt att alla vaknat och lyckats ta sig ut.

En familj, mamma, ett litet barn och två tonåringar befann sig i huset när branden startade. Alla hade själva tagit sig ut när räddningstjänsten kom fram, men räddningstjänstens rökdykare gick in för att säkerställa att ingen var kvar i huset och för att bekämpa branden. Det brann kraftigt i bland annat väggpanel i hallen på bottenplanet.

Inga människor skadades fysiskt vid branden. Även husdjuren - hund, katt och spindel, klarade sig oskadda.

Vid 5.30-tiden uppgavs branden vara mestadels släckt och läget under kontroll och lokala räddningstjänsten väntade på att få upp en värmekamera från Östersund för att söka igenom väggar och trossbottnar i huset och kontrollera att det inte fanns några brandhärdar kvar.

– Branden är nu helt släckt berättade vid 7-tiden räddningstjänstens insatsledare Mattias Mårtensson.

Branden tycks ha varit begränsad till hallen i huset där det enligt rökdykarna bland annat brunnit på en byrå.

Brandorsaken är ännu okänd och brandplatsen har spärrats av i avvaktan på att polisens kriminaltekniker ska göra en undersökning för att försöka klarlägga vad som orsakade branden.

Michael Ragnarsson/SR