mjösjö

Bussfärd för nyopererad kunde slutat illa

Hemfärden från sjukhuset blev en mardröm för nyopererade Sven-Erik Falkeström. Han åkte hem efter en hjärtoperation från Umeå till Mjösjö utanför Bräcke. Läkaren bedömde att han var så pass frisk att han kunde åka buss. Men problemet var att bussens luftkonditionering inte fungerade.

-Bussen hade stått en hel dag i solen i Umeå, berättar Sven-Erik Falkeström.

- När jag klev på bussen var det hett, och luftkonditioneringen var ur funktion.

Den kvava luften i bussen blev väldigt jobbig för Sven-Erik. Efter några mil fick han ont i bröstet och blev väldigt orolig.

- Jag var allvarligt rädd för att jag skulle få en ny hjärtinfarkt. Kärlkrampen gav sig till känna och jag fick den där oroskänslan och panikkänslan. Det är en känsla som kanske bara vi som har haft hjärtinfarkt förstår riktigt, men det är en hemsk upplevelse.

Efter hemresan kontaktade Sven-Erik bussbolaget KR-trafik och berättade om sina svårigheter. I samtalet mellan Sven-Erik och KR-trafik kom det fram att KR-trafik kände till problemen med luftkonditioneringen en dag innan avgången, men inget gjordes åt det.

- Som kompensation skulle jag få ett presentkort på KR-trafik, men jag förklarade att det inte var det som jag var ute efter.

- Jag hoppas att inte fler hjärtpatienter, eller sjuka överhuvudtaget, ska behöva åka med en sådan buss. Förresten ska väl inte friska människor heller behöva stekas i en buss.

Sveriges Radio Jämtland har varit i kontakt med Kr-trafik, som beklagar det som hänt men företaget vill inte i övrigt kommentera händelsen.

Shaho Aulla