Yrkade på fängelse för 27-åringen

Minst 5 års fängelse för grovt bedrägeri. Det yrkade åklagare Marit Åkerblom på som straff för den bedrägerimisstänkte 27-åringen från Ragunda när rättegången avslutades på torsdagen.

Åkerblom sa att den åtalade ljugit intensivt för alla inblandade och att han med avsikt vilselett dem för att själv få pengar och hon menade därför att han gjort sig skyldig till grovt bedrägeri.

Tingssal 1 på tingsrätten i Östersund var fylld av åhörare när det under torsdageftermiddagen var dags för åklagarens och försvarets slutpläderingar i rättegången.

Många av de som satt på åhörarbänken har själva satt in pengar på den åtalades konto, i tron att pengarna skulle placeras i en engelsk bank.

Åklagare Maroit Åkerblom hävdade att i princip allt den åtalade sagt under rättegången, som pågått i sju dagar, har varti bluff och båg. Den engelska banken existerar inte och pengarna som vönner och bekanta har satt in på den åtalades konto har gått till bland annat vidlyftigt leverne och spel.

Den åtalades advokat, Ragnar von Beetzen, hävdade däremot att hans klient själv är ett offer för lurendrejerier och att 27-åringen är helt oskyldig till bedrägeri.

Dom i målet meddelas den 14 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".