Åre

Bostadsfrågan het i Åre

Politikerna i Åre är överens om att det behövs nya bostäder i Åre. Men de är oeniga om vem som ska bygga dem. Det var en frågorna dom debatterades vid SR Jämtlands valdebatt i Åre idag.

Sammanfattningsvis kan man säga att den borgerliga alliansen vill att fristående entreprenörer ska bygga bostäderna, medan dom rödgröna vill ha statligt stöd till bostadsbyggandet.
Det dom däremot är överens om är att för att fler årebor ska få helårsjobb så måste turismen utvecklas, menade Moderaten Lars Mämpel.

Att det behövs en gångväg mellan Åre och Järpen finns det också stor enighet om, även om frågan just nu ligger hos Trafikverket. En stridsfråga är däremot vindkraften. Var ska den placeras? Mikael Sundman från det nya partiet Västjämtlands väl uttryckte sin synpunkt.

Det hettade egentligen inte till nån gång i debatten i Åre. Var det inte nog hårda frågor? Eller är politikerna egentligen ganska eniga? Historiskt sett har Åre bytt regering vid varje val den senaste tiden och om det blir så är det bland annat Anna Stålhandske från Ånn som ska avgöra om en månad. Och enligt henne är det inget enkelt val.

Först hör vi Socialdemokraternas Anna-Caren Sätherberg och sedan Centerpartiets Eva Hellstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista