Åttonde raka SM-GULDET till Peja Lindholms lag!

Östersunds CK:s curlinglag Peja Lindholm tillsammans med Tomas Nordin, Peter Narup, Lars Åke Nordström och Magnus Swartling tog på måndagskvällen sitt åttonde raka SM-guld. Finalrysaren vanns med uddastenen 6-5, efter att laget tog en trea i sista omgången!

Efter en trevande inledning med två nollomgångar, tog Sundsvalls lag Per Carlsén en 1-0 ledning. Peja och hans lag tog därefter en tvåa till ledning med 2-1 som Sundsvallslaget kvitterade i halvtid. I den sjätte omgången ”stal” Sundsvall en etta till ledning 3-2 som kvitterades i den åttonde omgången.

I den nionde omgången tog Sundsvall en tvåa till ledning 5-3 och satte press på Peja och hans lag. Men som så många gånger förr, redde man ut även det här kniviga läget och tog en tre i sista omgången till vinst. Därmed är laget även klara för spel i Europamästerskapen i december i Bulgarien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista