Brand i Lugnvik - hyresgästerna evakuerade, men ingen skadad

16 lägenheter fick evakueras vid en brand i bostadsområdet Lugnvik i Östersund i natt. Larmet kom kvart i ett och branden orsakades av allt att döma av en marschall på en balkong och spred sig sedan upp på vinden. Ingen människa skadades.

Tre brandkårer kallades till platsen - Östersunds deltids- och heltidsbrandkårer samt Brunflo brandkårer. Senare fick också F4:s brandkår rycka ut för att hjälpa till med skumsläckningen. Branden utvecklade till en början en kraftig rök som på grund av den friska vinden spred sig i området och de som bor i Lugnvik uppmanades via radio att stänga fönster och hålla sig inne.

De evakuerade, ett 30-tal personer, samlades i en samlingslokal i området, där man bland annat träffade personer ur en lokal stödgrupp.

Klockan 12 på påskdagen kommer de att träffas igen för att få ytterligare information.

De lägenheter som framförallt fått rökskador vid branden finns på adresserna Kopparslagargränd 7, 9, 11 och 13, enligt polisen i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".