Foto: Janerik Henriksson/ Scanpix
Östersund

Östersund ingår i miljardsatsning

Posten ska investera i en ny terminastruktur i Sverige, en investering på 2,5 miljarder kronor. Här i länet betyder det nyanställningar.

Här i Östersund ska Posten investera i en ny logistikstruktur. Samma satsning görs också i Sundsvall, Umeå och Luleå.

– Vi kommer att sortera norrlandspaketen på de här orterna. Exakt hur behovet kommer att se ut på respektive ort är lite för tidigt att säga, men det kommer att skapa fler arbetstillfällen, säger Markus Trautmann, kommunikationschef inom Logistik Sverige.

Tanken med Postens satsning är att öka andelen brev, paket och övrigt gods som transporteras med tåg, fämst här i Norrland.

"Med den nya logistikstrukturen i Norrland gynnas företagen", skriver Posten i ett pressmeddelande. De skriver att satsningen kommer att ge en bättre service till deras kunder, företag får fler timmar på sig att skicka beställningar, företagspaket till Norrland kommer dessutom att kunna levereras tidigare än idag och privatpersoner kan få snabbare leverans.

I dag kom också beskedet att postterminalen i Ånge ska stängas. Den verksamhet som i dag bedrivs i Ånge, med 70 anställda, ska förflyttas till Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå.

I anslutning till järnvägens stambanor etableras två nya brevterminaler; en i Hallsberg och den andra i Rosersberg, norr om Stockholm. En ny pall- och paketterminal etableras i norra Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".